Adress:

Mondays and Tuesdays closed

phone 044-726 5165

Entrance fee: 3 euro.

Välkomna till Granösunds fiskeläge!

Granösunds fiskeläge i Södra Vallgrund är ett skärgårdsmuseum som upprätthålls av Replot skärgårds hembygdsförening r.f. Museet ger en bild av livet i Replot skärgård under en tid då större delen av befolkningen fortfarande livnärde sig på traditionella näringar som fiske, säljakt, jordbruk och hantverk.

Skärgårdsdagen lördagen 5.8 kl. 10 - 16

Museerna i världsarvet bjuder på olika evenemang!

På Granösunds fiskeläge firar vi att det är 100 år sedan Svennas Sven föddes. Det gör vi med pannkaffe och kakbuffé i gammaldags stil, så som det var brukligt förr. Byaskräddaren och Svens far Edvard Backs vackra broderiarbeten finns utställda och även farfaderns yrke som lots lyfts fram med egen utställning. Ljuva toner strömmar ur vevgrammofonen! Vid stranden sker rökning av fisk. Konstlotteri vid Peter Borotinskijs utställning i nya båthuset.

Museoiden saaristopäivä lauantaina 5.8 klo 10 - 16

Svennasin tuvalla pannaan pöytä koreaksi vanhan ajan tyyliin pannukahvin ja kakkujen kera, kuten 100 vuotta sitten oli tapana. Museossa juhlitaan Sven Svennasia, joka olisi tänä vuonna täyttänyt 100 vuotta. Gramofoni soittaa ihastuttaa musiikkia. Näytteillä on isän kauniita kirjontatöitä, ja isänisän luotsin ammatista on koottu oma näyttely. Rannalla savustetaan kalaa – myös myytäväksi. Opastuksia ja työnäytöksiä museoalueella. Taidearpajaiset Peter Borotinskijn näyttelyssä uudessa venevajassa.

Byadag i Södra Vallgrund 8.7

Vernissage för två utställningar!

Vi slår upp dörrarna till en utställning kring lotsyrket och en konstutställning med tavlor av Peter Borotinskij. Utställningarna kan besökas hela sommaren under öppethållningstiderna.

Hantverkarkvällarna hålls på torsdagskvällarna i juli sommaren 2017 kl. 18–21

Kom och njut av en kväll vid stranden! Delta i en hantverkarverkstad eller ströva omkring, ta del av en guidning och njut av en kopp pannkaffe i Svennas stuga. Programmet hittar du här: http://www.granosund.hembygd.fi/hantverkarkvallar/

Granösunds fiskeläge

Besöksadress: Bulleråsvägen 320,
65 930 Södra Vallgrund

Enligt överenskommelse kan grupper besöka museet även under andra tider än öppethållningstiderna.

Kontakt: tel. 044-7265165    epost: replot.hembygdsforening@korsholmsskargard.fi

Välkommen!